Bosna i Hercegovina     | 05.02.2021. 16:04 |

Inicijativa Moja adresa Srebrenica traži da se ponove izbori i putem pošte

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 5. februara (FENA) - Predstavnici Inicijative Moja adresa Srebrenica održali su danas  sastanak sa svim kandidatima probosanskih stranaka koje su članice Inicijative. Ta je Inicijativa uputila apelaciju odjeljenju Suda BiH na odluku o raspisivanju ponovljenih izbora u kojoj traži da se njena apelacija uvaži i da se ponove izbori i putem pošte. 

- Mi jesmo preživjele žrtve genocida i živimo sa našim traumama ali ostalo nam je dovoljno razuma da razumijemo i znamo da učestvovanje na demokratskim izborima, u kojima je na stotine naših građana u dijaspori uskraćeno za biračko pravo, nema nikakve svrhe niti odražava legitimnu volju svih građana koji imaju pravo glasa za Srebrenicu. Svima je poznato i to smo predočili javnosti, CIK-u i odjeljenju Suda BiH da imamo dovoljno argumenata za poništavanje izbora i putem pošte. Sve argumente i dokaze smo uložili u našoj žalbi od kašnjenja distribucije izbornog materijala, kašnjenja u dostavi, čak i nakon izbora, pogotovo u prekookeanskim zemljama - saopćeno je iz Inicijative Moja adresa Srebrenica. 

Iz Inicijative pozivaju Centralnu izbornu komisiju i Sud BiH da odlučuje u skladu sa njihovim nepobitnim argumentima. 

- Posebno naglašavamo da Srebrenica nije tek još jedna općina u nizu koja će vama biti tek birokratska formalnost. Srebrenica je svim Bošnjacima sentimentalno i moralno pitanje i nećemo dozvoliti da se zbog propusta institucija, na nedemokratski način i nakon genocida, nama preživjelima nameće nelegitimna vlast onih koji negiraju genocid - poručili su iz Inicijative Moja adresa Srebrenica. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta