Bosna i Hercegovina     | 04.02.2021. 16:31 |

Komisija: O ustavnosti Zakona o prebivalištu treba odlučiti Ustavni sud BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Članovi Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) odlučili su Ustavnom sudu BiH prepustiti odluku o ocjenjivanju ustavnosti Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine.

Oni su donijeli takvu odluku razmatrajući tačku dnevnog reda sjednice koja se odnosila na zahtjev Ustavnog suda BiH za davanje mišljenja o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine.

Na sjednici Komisije usvojen je i zaključak kojim se traži od Kolegija Doma naroda PSBiH produženje roka za dostavu Izvještaja o Prijedlogu zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Predlagač zakona je Vijeće ministara BiH, a članovi Komisije usvojenim zaključkom traže produženje roka radi usaglašavanja teksta amandmana na predloženi tekst Zakona, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!