Bosna i Hercegovina     | 04.02.2021. 14:08 |

Jukić-Srzentić: Jačati saradnji u oblasti reforme javne uprave

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić sastao se sa ministricom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić, čestitao joj stupanje na dužnost te izrazio nadu da će i tijekom njenog mandata zajednički raditi na jačanju dobrosusjedskih odnosa i unapređenju suradnje u oblasti reforme javne uprave.

Veleposlanik je tom prigodom istaknuo značaj bilateralne suradnje u oblasti razvoja e-Uprave i digitalne transformacije, posebice ukazajući na već uspostavljene regionalne mehanizme.

- Države zapadnog Balkana opterećuju slični izazovi u funkcioniranju javnih uprava i trebamo raditi na boljem povezivanju i razmjeni najboljih praksi, posebno kad je u pitanju razvoj elektronskih usluga - kazao je Jukić.

Ministrica Srzentić istaknula je da države zapadnog Balkana trebaju čvršće surađivati i kreirati platforme koje će im omogućiti prijenos, transfer i razmjenu najboljih iskustava, kad je u pitanju pružanje usluga i unapređenje kvaliteta pruženih usluga.

Naglasila je da je 'ovo suviše mali prostor, da ne bismo dijelili znanje i surađivali kako bismo našim građanima olakšali život'.

Dodala je da je uvođenjem tog ministarstva te kreiranjem novih servisa, planirano olakšanje života građana Crne Gore.

-Vlada Crne Gore, uspostavljanjem novog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, planira da provodi aktivnosti koje se zasnivaju na mapiranju potreba i kreiranju servisa, koji su usmjereni na građane. U prethodnom razdoblju, fokusirali smo se na analizu postojećih usluga. Naš cilj je da prepoznamo ključne usluge, otklonimo uska grla, kreiramo nove servise koji će olakšati život našim građanima - kazala je ministrica Srzentić.

Tijekom razgovora sugovornici su istaknuli važnost dosadašnje suradnje Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kako na regionalnoj razini, u okviru Inicijative za Zapadni Balkan (WB6), tako i kroz bilateralne odnose.

- Ministrica Srzentić je izrazila želju da posjeti Bosnu i Herecegovinu u cilju produbljivanja suradnje između Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore i nadležnih ministarstava u Bosni i Hercegovini – saopćio je Ured  za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta