Kultura     | 04.02.2021. 12:50 |

Društvo hrvatskih književnika HB nastavlja s 'Književnom srijedom'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. veljače (FENA) - Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) nastavlja s programom "Književna srijeda", pa će tako 10. veljače u Otvorenoj čitaonici DHK HB biti predstavljeno književno stvaralaštvo Marijana Mandića.

Marijan Mandić rođen je 1964. godine u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Prigrađanima i u Potocima, Prometnu tehničku školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, Odsjek povijest, u Sarajevu.

Do Domovinskoga rata radio je kao srednjoškolski profesor u Mostaru u Elektrotehničkoj, Građevinskoj, Ekonomskoj i Prometnoj školi.

Objavio je knjige: Bljesak nade na mom otoku (Split, 1994.), Krvava bjelopoljska poljana (Mostar, 1996.), Ljetopis borbi i nada (Mostar, 1997.), Plamen iznad bugojanskih šuma (Mostar, 1998.), Lutalica (Mostar, 2010.), Lipe mostarske (Mostar, 2018.), Tranzicija (Mostar, 2020.).

Upisao je doktorski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu – odsjek Povijest. Doktorat, u kojem obrađuje vremensko razdoblje 19. i 20. stoljeća, je pred obranom. U rukopisu ima još nekoliko romana koji će svjetlo dana ugledati u skoroj budućnosti. Živi i stvara u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!