Bosna i Hercegovina     | 04.02.2021. 10:46 |

Toplane Sarajevo spremne za najavljeni prekid isporuke prirodnog gasa

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o. su u potpunosti spremne za najavljeni prekid isporuke prirodnog gasa i alternativna goriva - mazut i ekstra lako lož ulje - su spremni nastaviti proizvodnju toplotne energije za većinu naših potrošača gdje je moguće proizvoditi toplotnu eneriju alternativnim gorivima - kazao je Feni samostalni stručni saradnik u Toplanama Sarajevo Denijal Bašić.

Naglasio je da postoji dio krovnih kotlovnica Toplana koje moraju koristititi samo gas, jer nemaju alternativu, a u koordinaciji sa BH-Gasom i Sarajevogasom odredit će se režim rada ovih kotlovnica.

- Što se tiče kotlovnica koje imaju mogućnost korištenja alternativnih goriva za proizvodnju toplotne energije, Toplane-Sarajevo imaju dovoljno zaliha za kontinuiranu višednevnu proizvodnju, a kako se budu trošile te zalihe, spremni smo za nabavku novih količina i obnavljanje zaliha, tako da neće doći do prestanka proizvodnje i distribucije toplotne energije čak i ako obustava isporuke prirodnog gasa potraje duže od najavljenog - kazao je Bašić.

Dodao je da su rukovodstvo Toplana, BH-Gasa i Sarajevogasa, u stalnoj koordinaciji i komunikaciji te da je situacija pod kontrolom. 

Prekid u snabdijevanju je najavljen zbog popravke kvara nakon curenja prirodnog gasa na magistralnom gasovodu Šepak-Zvornik-Sarajevo, odnosno na širem području sela Roćević.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo