Svijet     | 03.02.2021. 18:20 |

Američki CDC poručio da se škole mogu otvoriti i bez vakcinacije nastavnika

FENA Internet

WASHINGTON, 3. februara (FENA) - Direktorica američkog Centra za kontrolu bolesti (CDC) izjavila je da se škole mogu sigurno otvoriti čak i ako nastavnici nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

Dok neki sindikati nastavnika pregovaraju o nastavku nastave prije nego što se nastavnici vakcinišu, dr. Rochelle Walensky je rekla da "vakcinacija nastavnika nije preduslov za sigurno otvaranje škola".

Walensky je citirala podatke CDC-a koji pokazuju da fizičko distanciranje i nošenje maske značajno smanjuju širenje virusa u školskim uslovima, javio je AP.

Koordinator Bijele kuće za COVID-19 Jeff Zients pozvao je Kongres da odobri dodatna sredstva kako bi se osiguralo da škole imaju resurse potrebne za podršku ponovnom otvaranju.

Predsjednik Joe Biden obavezao se da će osigurati da se gotovo sve škole otvore za nastavu u učionici u prvih 100 dana njegove vlasti.

Nastavnici su prema CDC-ovim planovima za vakcinisanje prioritet kao "osnovni radnici", iako mnogi još nisu primili doze jer se SAD i dalje suočava s nedostatkom vakcina.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta