Ekonomija     | 03.02.2021. 12:57 |

Wizz Air najavio otvaranje nove baze u Sarajevu i devet novih linija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Aviokompanija "Wizz Air" danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu. 

Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine.

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja. Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to - Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais sa ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini.

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, Andras Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija Wizz Aira, je izjavio da mu je,nakon osam godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago što može najaviti drugu bh. bazu u Sarajevu, jer vidi potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji.

Direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo Nermin Zijadić je rekao da su veoma zadovoljni što je baš kompanija Wizz Air odlučila uspostaviti bazu na ovom  aerodromu,  te da vjeruje da je to vijest koja će obradovati i brojne bh. građane, kako zbog povoljnih cijena karata, tako i zbog destinacija koje planira uvesti.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom