Bosna i Hercegovina     | 03.02.2021. 11:31 |

Pred poslanicima BiH revizorski izvještaji i poslaničke inicijative

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi se danas izjasniti o Izvještaju o izvršenoj reviziji učinka o temi "Digitalizacija TV-signala u BiH" kojeg je izradio Ured za reviziju bh. institucija.

Na predloženom dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Planiranje i provođenje obuka zaposlenih u institucijama BiH" u kojem su revizori konstatirali da se obuke zaposlenika provode, ali ne uvijek u skladu sa stvarnim potrebama institucija, kao i da se nekad 'preklapaju' nepotrebno. Također je rečeno da nije uspostavljen kontrolni mehanizam niti sistem prenošenja stečenih znanja.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o trenutnom stanju u Izvozno-kreditnoj agenciji BiH uzrokovanom blokadom glavnog transakcijskog računa kao i imenovanja članova Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz reda bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda.

Na sjednici bi trebalo biti razmatrano i nekoliko poslaničkih inicijativa od kojih se jedna odnosi na traženje informacija i dokumentacije od nadležnih organa Sjedinjenih Američkih Država da je predsjedavajući Doma naroda PSBiH Nikola Špirić (SNSD) bio uključen u javnu korupciju.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta