Bosna i Hercegovina     | 03.02.2021. 11:37 |

Bašić:Jačanje saradnje s lokalnim zajednicama prioritet Vlade ZDK-a

FENA Saopćenje

ZENICA, 3. februara (FENA) - Jačanje saradnje sa lokalnim zajednicama radi stvaranja što kvalitetnijih uslova za rad privrede i život građana, među najvažnijim je prioritetima Vlade Zeničko-dobojskog kantona - rekao je vršilac dužnosti premijera tog kantona Mirnes Bašić, prilikom sastanka sa općinskim načelnikom Kaknja Mirnesom Bajtarevićem.

Bašić je istakao da je politika kantonalne vlade ravnomjeran razvoj svih općina.

- Naše opredjeljenje je da kroz zajedničke projekte i podsticaje podržimo i pomognemo unapređenje privrednog i ukupnog ambijenta za život u gradovima i općinama - rekao je.

Sastanku u Općini Kakanj prisustvovali su i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić te zastupnik u Skupštini ZDK Sejad Zaimović.

Razgovarano je o nastavku i intenziviranju saradnje Općine Kakanj i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kao i drugih kantonalnih institucija, sa posebnim fokusom na ulaganja Vlade u poboljšanje školske infrastrukture na području ove općine.

Tako Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK implementira projekt energetske efikasnosti u školama, vrijedan 11 miliona KM, kojeg finansira Svjetska banka.

U naredne dvije godine planirana je rekonstrukcija 28 školskih objekata, među kojima su i JU "Mješovita srednja škola" te OŠ "Rešad Kadić" Kakanj, a u sufinansiranju rekonstrukcije ove dvije škole će učestvovati i Općina Kakanj, saopćila je Press služba ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!