Bosna i Hercegovina     | 03.02.2021. 09:25 |

U Tuzli akcija protiv osumnjičenih dužnosnika Regionalnog ureda UIO

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Tuzle provode akciju koja je usmjerena na ukupno šest osumnjičenih osoba, uposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH).

Istraga se odnosi na osumnjičene koji su dužnosnici UIOBiH, uposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Tuzli.

Tokom istrage, koju vodi Tužiteljstvo BiH, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni koji su uposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja, počinili koruptivna krivična djela, tako što su primali darove ili druge oblike koristi kako ne bi poduzeli službene radnje koje su morali poduzeti, radi otkrivanja nezakonitosti prilikom uvoza roba na područje Bosne i Hercegovine.

Nakon što se aktivnosti na terenu u potpunosti okončaju, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!