Sport     | 02.02.2021. 15:33 |

Mahmutbegović: Sport zaslužuje veću pomoć i brigu svih društvenih sfera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović održala je danas sastanak sa proslavljenim bosanskohercegovačkim nogometnim asom, prvim kapiteneom naše reprezentacije i predsjednikom Organizacionog odbora ovogodišnjeg izbora sportiste godine, Vlatkom Glavašem.

Ovogodišnji, 76. izbor sportiste godine, u organizaciji Sportskog saveza u Bosni i Hercegovini, bit će upriličen 25. februara u Kristalnoj dvorani u Bugojnu.

Predsjednik Organizacionog odbora Glavaš je potpredsjednicu Mahmutbegović upoznao sa pripremnim aktivnostima i realizacijom svečane dodjele priznanja najboljim sportistima koja će se ove godine održati pod pokroviteljstvom potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Melike Mahmutbegović.

Mahmutbegović je svesrdno prihvatila pokroviteljstvo naglasivši da sport i sportsko odrastanje naših juniorskih i seniorskih generacija zaslužuje veću pomoć i brigu društva i cjelokupne društvene zajednice, te da se sport ne smije posmatrati u svjetlu socijalnih, sporadičnih davanja i izdataka, već da se radi o najboljem načinu promocije naše države, naših kulturnih i svih drugih, vrlo prepoznatljivih i jedistvenih vrijednosti i specifičnosti.

U nastavku razgovora, razmjenjene su informacije o stanju u Sportskom savezu u Bosni i Hercegovini, i o generalnom stanju na polju sportskih dešavanja, te je zajednički podvučena važnost razvoja i unapređenja sporta u Federaciji i Bosni i Hercegovini, saoćeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednice FBiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta