Bosna i Hercegovina     | 02.02.2021. 14:19 |

Grlić Radman posjetio SKB Mostar i HNK Mostar

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 2. veljače (FENA) - U okviru posjeta Mostaru ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetio je Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar i Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja upoznao je tom prigodom hrvatskog ministra o aktivnostima i budućim planovima te kazališne kuće.

- HNK Mostar važna je institucija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Svjesna te važnosti, Vlada Republike Hrvatske na različite je načine podržavala HNK, a to će činiti i ubuduće. Drago mi je što sam se uvjerio da je ta podrška pomogla da HNK Mostar postigne uistinu impresivne umjetničke, ali i šire kulturne i društvene rezultate. Sve to nam govori da bi što prije trebalo krenuti i s nastavkom izgradnje kazališne zgrade, a Vlada RH će, zasigurno, dati svoji doprinos - poručio je ministar Grlić Radman.

Vukoja je zahvalio ministru na kontinuiranoj pomoći i podršci koju Vlada RH putem Ministarstva kulture i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske pruža HNK Mostaru.

- Hrvatsko narodno kazalište svoju misiju i viziju ima u samom svome nazivu. To je hrvatsko narodno kazalište, kazalište svih Hrvata u BiH, s obzirom da je u Mostaru onda je to i mostarsko i bosanskohercegovačko, a cilj nam je da bude europsko kazalište - istaknuo je ravnatelj Vukoja.

Dodao je kako značajni rezultati koje ta kazališna kuća postiže ne bi bili mogući bez potpore Republike Hrvatske.

- Ta pomoć bitna nama je ne samo financijski i materijalno, već isto tako ima simboličku vrijednost jer je HNK integralni dio ukupne hrvatske kulture - kazao je Vukoja.

Prije posjeta HNK Mostar ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić primio je Gordana Grlića Radmana te ga tom prigodom upoznao s prostornim i stručnim kapacitetima mostarske bolnice.

- Ravnatelj Kvesić govorio je s kojim se problemima suočavaju, ali isto tako je ukazao koliko je je bolnica važna za čuvanje zdravlja ne samo Hrvata već i svih ostalih građana Bosne i Hercegovine. Republika Hrvatska snažno podržava, i financijskih i stručno, rad te bolnice, te brine za zdravlje stanovnika ne samo Mostara nego i ostalih gradova u Federaciji BiH i šire - istaknuo je Grlić Radman.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana