Bosna i Hercegovina     | 02.02.2021. 11:42 |

Porodica Memić predala zahtjev za smjenu tužiteljice Sabine Sarajlije

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Porodica ubijenog Dženana Memića predala je zahtjev za smjenu glavne kantonalne tužiteljice u Sarajevu Sabine Sarajlije.

- Predao sam zahtjev za smjenu i zahtjev za prijem, da još jednom pružim ruku, da primi mene i mog advokata da joj damo dokaze u ubistvu, iako ona više ne može voditi istragu. Ona svoju funkciju ne obavlja časno, došla je na poziciju preko Dalide Burzić i Milana Tegeltije. Ona zna da je Dženan ubijen. Državno tužilaštvo je krenulo sa hapšenjima, a ona i dalje tvrdi da stoji iza optužnice i da će vidjeti kakvu će presudu donijeti Vrhovni sud - kazao je medijima Muriz Memić, Dženanov otac.

Kazao je kako je istraga proširena te da će biti još hapšenja.

- Dalida Burzić mora biti suspendovana. Nadam se da će Tužilaštvo BiH ovaj slučaj dovesti do kraja, otvorili su istragu za organizirani kriminal, a doći će i istraga o ubistvu, imaju svjedoci, uskoro će se znati ko je ubica i ko su saučesnici - poručio je Memić nakon predavanja zahtjeva.

Porodica Dženana Memića i oni koji je podržavaju okupili su se danas ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje su predali zahtjev za smjenu glavne tužiteljice Sabine Sarajlije.

SIPA je jučer uhapsila šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP KS Hasana Dupovca i Zijada Mutapa zbog sumnje da su ometali istragu o smrti Dženana Memića. 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Kantona Sarajevo pretresli dvije lokacije i lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima protuzakonito posredovanje i pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

- Postupajući po naredbama Suda BiH policijski službenici su izvršili pretres na dvije lokacije i tom prolikom su oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku - kazao je Feni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Osumjičene osobe su jučer privedene u protorije SIPA-e, nad njima je izvršena kriminalistička obrada, odnosno ispitivanje na navedene okolnosti i danas su predate u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!