Bosna i Hercegovina     | 02.02.2021. 10:38 |

Pravobraniteljstvo Grada Mostara o blokadi odlagališta na Uborku

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. veljače (FENA) - Pravobraniteljstvo Grada Mostara oglasilo se priopćenjem u kojem je pojasnilo pravne korake koje je ta institucija do sada poduzela vezano za blokadu komunalnog odlagališta otpada na Uborku.

"Dana 13. 3. 2020. godine Općinski sud u Mostaru donio je privremenu mjeru kojom se protivniku osiguranja zabranjuje da poduzima bilo kakve aktivnosti za sprečavanje pristupa, obavljanja redovnih poslova, odvoza i deponiranja komunalnog otpada na Deponiju.

Istim rješenjem je zabranjeno protivniku osiguranja Udruženju 'Jer nas se tiče' da poduzimaju bilo kakve aktivnosti koje se ogledaju u sprečavanju pristupa i obavljanja redovnih aktivnosti odlagališta 'Deponija'", naveli su iz Pravobraniteljstva.

Navedeno rješenje i privremena mjera osiguranja stupila je na snagu danom donošenja, a ostaje na snazi do drugačije odluke suda.

"Navedenim rješenjem određeno je da će u slučaju kršenja izrečene mjere rješenje biti dostavljeno nadležnim organima MUP-a radi provođenja privremene mjere osiguranja. Ročište propisano čl. 278. st. 2. još nije održano.

Dana 30. 6. 2020 godine podnesena je tužba u ovoj pravnoj stvari radi naknade pričinjenoj štete od strane Grada Mostara, JP 'Komos', JP 'Parkovi' i JP 'Deponija'. Odgovore na tužbu još nismo zaprimili", stoji u dopisu Pravobraniteljstva Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'