Kultura     | 06.02.2021. 09:47 |

U Širokom Brijegu predstavljanje knjige 'Božić jedan davni' Borislava Arapovića

FENA Nada Landeka

ŠIROKI BRIJEG, 6. veljače (FENA) - Predstavljanje knjige "Božić jedan davni" autora Borislava Arapovića i izložba ilustracija Vlade Kraljevića upriličit će se večeras u Galeriji 'Vrba' u Širokom Brijegu.

Knjiga je, kako je i sam autor naveo, roman za velike i male. Ona podsjeća na osnovne moralne vrijednosti koje mi kao ljudi nikada ne bi trebali zaboraviti, ljubav, empatiju...

Radnja je smještena u jednom gradiću na Neretvi, negdje u Hercegovini, u vrijeme Drugog svjetskog rata, a junaci knjige su mala Ljuba i njeni roditelji, vlasnici pekarnice.

Tijekom promocije prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara Velimir Pšeničnik Njirić pročitat će nešto iz knjige, a predstavit će je profesorica hrvatskog jezika Mirela Lovrić.

Borislav Arapović rođen je 11. travnja 1935. u Bišini kraj Nevesinja. Arapović je pjesnik, pripovjedač i prevoditelj. Diplomirao je ekonomiju u Zagrebu i otišao u Švedsku. Radio i studirao u Stockholmu, prešao na slavistiku i 1984. doktorirao. U Stockholmu je osnovao i ravnao Institutom za prevođenje Biblije.

Vlado Kraljević završio je akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2005. godine na odjelu grafike u klasi profesora Igora Dragičevića. Radi kao nastavnik likovne kulture i trenutno studira grafički dizajn.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana