Bosna i Hercegovina     | 01.02.2021. 12:15 |

U mostarskoj 'covid-bolnici' tijekom vikenda preminule tri osobe

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. veljače (FENA) - U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminule su tri osobe, i to muškarac iz Mostara rođen 1935. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1935. godine i muškarac iz Čapljine rođen 1946. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 52 bolesnika, od kojih je deset na invazivnoj i tri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirano je 17, a otpušteno pet pacijenata, izvijestio je u ponedjeljak Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu i nedjelju testirano je 890 uzoraka. U HNŽ-u je pozitivnih 63, i to 42 iz Mostara, 10 iz Prozor-Rame, 3 iz Čapljine, 1 iz Čitluka, 1 iz Neuma, 2 iz Konjica i 4 iz Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 24.493 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 1273 rješenja, navodi se u priopćenju Kriznog stožera.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom