Bosna i Hercegovina     | 01.02.2021. 11:14 |

Stočani više ne moraju u Mostar na kardiološki pregled

FENA Saopćenje

STOLAC, 1. veljače (FENA) - U novoizgrađenom objektu Doma zdravlja Stolac-Uzinovići danas je službeno počela s radom kardiološka ambulanta.

Ambulanta je opremljena po propisanim standardima i ispunjava sve kriterije, te posjeduje visokokvalitetne sofisticirane uređaje za pregled pacijenata.

Otvaranje ambulante je dio kontinuirane politike menadžmenta Doma zdravlja Stolac-Uzinovići koji već duže vrijeme rade na unaprjeđenju uvjeta rada i kvalitete usluga prema svim građanima Stoca, priopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Dodaje se kako se radi o velikom napretku za Dom zdravlja Stolac-Uzinovići, koji je uspio približiti kardiologiju i učiniti ju dostupnom građanima Stoca i mještanima susjednih općina koji su za takav pregled ranije morali odlaziti u Mostar.

U kardiološkoj ambulanti nalazi se sva oprema za neinvazivni pregled srca, a ambulantu vodi dr. Alis Boloban, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog.

Kardiologija je grana medicine koja se bavi bolestima srca i krvnih žila. Bolesti srca i krvnih žila pripadaju u najčešće bolesti današnjice, stoga su prevencija, pravovremena dijagnostika i adekvatno liječenje od velikog značaja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta