Bosna i Hercegovina     | 29.01.2021. 12:24 |

Roditelji i Sindikat učitelja HNŽ-a traži normalizaciju nastavnog procesa

FENA Denis Leko

MOSTAR, 29. siječnja (FENA) - Udruga roditelja "Naša djeca" 2014 i Sindikat učitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na adresu Vlade HNŽ-a, Ministarstva obrazovanja HNŽ-a te Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HNŽ-a, uputili su zahtjev za reviziju postojećih mjera za provedbu nastave u osnovnim školama HNŽ-a s ciljem poboljšanja i normalizacije nastavnog procesa.

"S obzirom na poboljšanu epidemiološku situaciju i činjenicu da nije zabilježeno njezino pogoršanje ni nakon dva tjedna od povratka značajnog broja učenika u školske klupe, predlažemo da se nastava odvija u školi, bez podjele na grupe i online nastave, predlažemo da se korigira trajanje sata od 30 minuta i ukine ograničenje za broj sati provedenih u školi tako da se nastava u potpunosti izvodi u školi, te predlažemo ponovno uvođenje velikog odmora, a zadržavanje preporuke da učenici tijekom malog odmora ne napuštaju učionicu", navodi se u priopćenju Udruga roditelja "Naša djeca".

Iz Udruge za Fenu su kazali kako za sada nisu dobili odgovor mjerodavnih, dodavši kako se nadaju da će Krizni stožer razgovarati o toj inicijativi na svom sljedećem sastanku.

Predstavnici Udruge i Sindikata predlažu provedbu navedenih mjera u probnom periodu od mjesec dana, odnosno od 1. veljače do 1. ožujka, te na osnovu evaluacije epidemiološke situacije po isteku probnog perioda donošenje odluke o daljnjim mjerama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo