Ekonomija     | 28.01.2021. 17:05 |

Za projekt gradskog prevoza Sarajevo 40 miliona eura kredita EIB-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Vijeće ministara Bosnei Hercegpvine utvrdio je danas na sjednici Prijedlog ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke (EIB), Projekat gradskog prevoza Sarajevo, vrijedan 40 miliona eura.

Ukupan kredit EIB-a za taj projekat iznosi 75 miliona eura, a danas je odobren prvi dio u iznosu 40 miliona eura, dok će preostali iznos sredstava biti regulisan posebnim ugovorom. 

Kredit je alociran na Federaciju BiH, a implementator projekta je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Rok otplate kredita je 25 godina, uključujući grejs period od pet godina.

Projekat gradskog prevoza Sarajevo, ukupne vrijednosti 185 miliona eura, planira se realizovati putem tri povezana potprojekta koje spadaju u oblast gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo radi unapređenja javnog linijskog prevoza putnika i poboljšanja gradskih saobraćajnica.

Prijedlog ugovora s osnovom za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo