Bosna i Hercegovina     | 28.01.2021. 16:29 |

Operativnim akcijama prikupljeno naoružanje i streljivo u HBŽ-u

FENA Mario Loncar

LIVNO, 28. siječnja (FENA) - U sklopu operativne akcije "Mir i dobro 2020", koja se provodila na području Hercegbosanske županije (HBŽ) od 14. prosinca 2020. do 18. siječnja 2021. godine, od građana je privremeno izezuzeta poluautomatska puška, lovačka puška, puška M-48, samokres, sjekira, nož i 17 komada raznog streljiva.

Uprava policije MUP-a HBŽ-a provodila je spomenutu akciju, u sklopu koje su registrirana i pucanja iz vatrenog oružja i uporaba pirotehničkih sredstava. Evidentirana su dva slučaja ozljeđivanja od pirotehničkih sredstava, oba na području Livna.

U istom razdoblju evidentirano je i 14 prekršaja zabrane kretanja od 23 do 5 sati, koju je izdao Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem suzbijanja širenja pandemije covida-19.

Tijekom operativne akcije "Žetva", koja se kroz cijelu godinu provodi, na području HBŽ-a prikupljeno je 3630 komada raznog streljiva, 1,7 kg eksploziva , 34 ručne bombe, jedna lovačka puška, jedan upaljač, 15 okvira za automatsku pušku, dva ručna bacača - zolja, dvije rakete za ručni bacač - osa, 24 rakete za ručni bacač, 5 automatskih pušaka, jedna puška M -48, jedan prigušivač za pušku, jedna protutenkovska mina, 6 protupješačkih mina, 5 tromblonskih mina , 6 m štapina i jedan tromblonski nastavak.

Po zapovijedi Općinskog suda u Livnu, a u sklopu projekta za kontrolu malog i lakog naoružanja koji se provodi u suradnji sa UNDP-om, svo prikupljeno naoružanje i streljivo u akciji "Žetva"  uništeno je krajem listopada u ljevaonici Jelšingrad pored Banjaluke.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo