Bosna i Hercegovina     | 28.01.2021. 14:44 |

Vlada SBŽ-a izdvojila 815.423 maraka za nabavku udžbenika

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 28. siječnja (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je na sjednici u četvrtak Odluku o izdvajanju 815.423 maraka sa stavke "Tekući transferi pojedincima za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola".

Ovom odlukom se, kako je rečeno, utvrđuje utrošak sredstava planiranih proračunom za 2020. godinu.

- Ovo je bio zadnji korak. Procedura traje duže i ona počinje tako da Vlada donosi odluku na početku svake nabave. Zadnja je odluka o izdavajanju sredstava. To znači da je procedura sva završena, da su udžbenici isporučeni i da je dokumentacija završena da se može plaćati nakladnicima - kazao je novinarima ministar obrazovanja SBŽ-a Bojan Domić.

Na upit postoji li mogućnost da neki učenici nisu dobili udžbenike, Domić je kazao da je to moguće, ali u onim školama koje ih nisu podijelile.

- Pošto su djeca bila na raspustu moguće je da se škole nisu organizirale da ih podijele. No, mislim da su svi udžbenici u školama, odnosno da ih je netko preuzeo - dodao je.

Vlada SBŽ-a na današnjoj sjednici je, među ostalim, usvojila odluku o raspodjeli medicinske i zaštitne opreme, koju je zdravstvenim ustanovama donirala Njemačka.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo