Bosna i Hercegovina     | 28.01.2021. 13:00 |

Tabaković: Naša žalba na odluku CIK-a bila osnovana i puna materijalnih dokaza

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 28. januara (FENA) - Kandidat za načelnika opštine Srebrenica koalicije "Moja adresa Srebrenica“ Alija Tabaković nije zadovoljan odlukom Apelacionog odjela Suda BiH da odbije žalbe na odluku Centralne izborne komisije (CIK) o poništavanju izbora u Srebrenici, navodeći da je žalba ove koalicije bila osnovana i puna materijalnih dokaza.

Tabaković je ponovio da je odgovornost CIK-a bila što nije dostavio glasački materijal na vrijeme glasačima izvan Bosne i Hercegovine.

-Kada dobijemo pisanu odluku onda ćemo vidjeti šta ona sadrži, a zatim ćemo u saradnji sa našim pravnim timom donijeti odluku šta i kako dalje, ukoliko bude prostora za neka dalja pravna djelovanja - izjavio je Feni Tabaković.  

Najavljuje da će zajedno sa predstavnicima Bošnjaka na svim nivoima vlasti, pa i na državnom nivou, donijeti odluku, kako je rekao, u interesu Bošnjaka.

-Naša borba demokratskim sredstvima će trajati, jer ovo je na neki način tek početak da se u ovoj državi, općini i entitetu moraju poštovati zakoni. Svi su vidjeli kakvim smo pritiscima izloženi od sistemskog djelovanja institucija RS-a. Mnogo je stvari koji će uticati na naše odluke u budućnosti, i kada sve sumiramo onda ćemo donijeti odluke kako djelovati u interesu našeg naroda. Odluke će biti kolektivne, jer ni jedan pojedinac nema pravo donositi odluku, pa ni ja sam - poručio je Tabaković. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana