Bosna i Hercegovina     | 28.01.2021. 13:36 |

Sindikati zdravstva zadovoljni nakon sastanka s Vladom HNŽ-a (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 28. siječnja (FENA) - Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ivica Anić kazao je da je zadovoljan sastankom s predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenkom Hercegom i ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goranom Opsenicom, te je dodao kako se nada da će pregovori s predstavnicima županijske vlade uroditi plodom.

- Ovo je prvi put da smo održali neslužbene razgovore u kojima smo se dotakli problema koji su nastali i svega ostaloga, i mogu reći da sam zaista zadovoljan. Nismo dobili nikakva obećanja, ali smo se složili da što prije sjednemo za pregovarački stol - kazao je Anić.

Naglasio je kako početak pregovora ovisi o federalnom ministru rada od kojeg je Vlada HNŽ-a zatražila mišljenje tko može biti u pregovaračkom timu.

- Sve ovo bi bilo brže da smo se ranije sastali, sjeli, stavili otvorene karte na stol i ljudski popričali, jer čim nešto poput toga uradite, to odmah urodi plodom. Vlada HNŽ-a čeka odgovor Federalnog ministarstva rada, o tome ovisi početak pregovora, a mi se nadamo kako će se ova dva tima napokon sastati i riješiti naše nedoumice, a to je potpisivanje kolektivnog ugovora na obostrano zadovoljstvo i sindikata i Vlade HNŽ-a - istaknuo je Anić.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković kazao je kako je pred njima i dalje dug i trnovit put.

- Vidjet ćemo što će Vlada ponuditi i što će pregovarački timovi dogovoriti. Nitko ne smije utjecati na pregovarački tim sindikata i mislim da će on u najboljem sastavu ući u Vladu, zaštiti sindikat i ispregovarati sva prava naših članova. Dug je put, ovo je prvi korak, koji smo mi inicirali, bit ćemo i dalje suzdržani, ali nadamo se boljem - kazao je Vuković.

On je dodao kako se štrajk zdravstvenih djelatnika nastavlja te da će trajati, kako je i ranije više puta rečeno, do potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Oko dvije tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi se u generalnom štrajku. Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5344

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/18bybTIhcG3JCuKmJ6udS9MurzlFDv90g?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo