Bosna i Hercegovina     | 28.01.2021. 11:47 |

Brčić-Danojlić: Podrška u borbi protiv korupcije i radu Kantonalnog suda BPK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić održala je sastanak s ministricom za pravosuđe, upravu i radne odnose Bosansko-podrinjskog kantona Natašom Danojlić, na kojem se razgovaralo o mogućnostima saradnje između ova dva ministarstva.

Ministrica Danojlić upoznala je ministricu Brčić da su u BPK-a, po uzoru na KS, te uz podršku i stručnu pomoć Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS uspostavili registar zaposlenih.

- Nastojat ću da resorno ministarstvo kojim rukovodim prati i ostale aktivnosti, koje provodi Ministarstvo pravde i uprave i Vlada KS u segmentu unapređenja transparentnosti i borbe protiv korupcije -  najavila je ministrica Danojlić.

Ministrica Brčić obećala je, ovom prilikom, dati podršku Ministarstvu pravosuđa, uprave i radnih odnosa BPK, s ciljem njihovog prilagođavanja i implementacije propisa koji bi im omogućili da osiguraju bolju javnost rada organa uprave i javnih institucija, prvenstveno iz oblasti kontrole javnih nabavki.

Na sastanku je bilo riječi i o pomoći koja je potrebna za rekonstruciju krova Kantonalnog suda u BPK, jer, je po riječima ministrice Danojlić ugrožen rad ove institucije.

Također, naglašeno je kako je u periodu proteklih deset godina Kantonalni sud BPK u okviru podrške, pomoći i rasterećenja Kantonalnog suda u Sarajevu, kao najopterećenijeg suda u FBiH, riješio oko 4.000 sudskih predmeta za KS

Ministrica Brčić na kraju sastanka najavila je da će Vlada KS uložiti sve napore da iznađe način i mogućnost podrške Kantonalnom sudu BPK, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu