Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 17:11 |

Gudeljević i general Platzer o daljnjoj suradnji i razminiranju u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Generalmajor Alexander Platzer, novi zapovjednik misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova BiH i sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o daljnjoj suradnji EUFOR-a i Ministarstva, posebice u području razminiranja.

Istaknuto je da će područje razminiranja i dalje biti u fokusu suradnje dvije institucije.

Zapovjednik misije EUFOR-a naglasio je da je uklanjanje mina dugoročan zadatak za koji su neophodni vrijeme i financijska sredstva.

Izrazio je očekivanje da će po završetku zime ovaj iznimno značajan proces biti nastavljen.

Ministrica Ankica Gudeljević i generalmajor Alexander Platzer nadaju se da će pandemija uskoro biti iza nas, te da će fondovi što prije biti usmjereni na druge djelatnosti, a razminiranje oboje smatraju jednim od prioriteta u BiH.

General Platzer podsjetio je da je EUFOR pomagao i pružao financijsku potporu organiziranju tečajeva i obuka za upozoravanje na mine u Bosni i Hercegovini.

Najavio je da će, u skladu s Operativnim planom protuminskog djelovanja BiH, EUFOR i dalje vršiti upozoravanje stanovništva, posebice, djece i mladih u školama, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'