Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 16:44 |

Kolegij Ministarstva sigurnosti BiH o stanju sigurnosti i borbi protiv kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić održao je danas u Sarajevu prošireni kolegij  kojem su prisustvovali rukovodioci sektora i agencija u sastavu Ministarstva.

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijeka BiH Mirsad Vilić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić, zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Sead Hadžić, zamjenik direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Saša Govedarica i zamjenik direktora Agencije za policijsku podršku Miše Ćavar prezentirali su trenutno stanje u agencijama te priroritete u radu.

Ocijenjeno je da uprkos pandemiji koronavirusa te drugim izazovima, prvenstveno uzrokovanim migrantskom situacijom, agencije uspješno obavljaju svoje aktivnosti i daju doprinos očuvanju sigurnosti u BiH, ali i borbi protiv prekograničnog kriminala.

Također, razmatran je Izvještaj o radu Ministarstva sigurnosti BiH u 2020.godini, koji će uskoro biti upućen u dalju proceduru Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz Ministarstva.

 

                                   

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo