Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 16:04 |

Vlada BPK Goražde utvrdila Prijedlog budžeta za 2021. godinu

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 27. januara (FENA) - Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u današnjem nastavku redovne sjednice utvrdila je prijedloge budžeta i zakona o izvršenju budžeta tog kantona za 2021. godinu i uputila ih u skupštinsku proceduru.

Prijedlog budžeta utvrđen je u iznosu od 39.849.000,00 KM.

U odnosu na nacrt, prijedlog je nakon jednosedmičnog dodatnog usaglašavanja i razmatranja zahtjeva većine budžetskih korisnika povećan za 325.000 KM i, kako je istaknuto, više od te sume nije se moglo ići.

Njegovo usaglašavanje proteklo je u međusobnom razumijevanju svih članova Vlade te sagledavanju sveukupne situacije i prioritetnih potreba i projekata ministarstava, privrednih subjekata i udruženja obrtnika.

Iako je sedam posto manji u odnosu na budžet u protekloj godini, Vlada neće, kako je rečeno, odustati od realizacije većine infrastrukturnih projekata započetih ili planiranih za ovu godinu, među kojima je i završetak centralnog spomena obilježja braniocima, a dodatna sredstva pokušat će se iznaći pojačanim angažmanom svih članova Vlade na obezbjeđenju sredstava od drugih nivoa vlasti i resornih kantonalnih ministarstava u Vladi Kantona Sarajevo.

Vlada je uvrdila i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta BPK Goražde za 2021. koji je osim nekih manjih izmjena, isti u odnosu na zakon iz prošle godine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'