Ekonomija     | 27.01.2021. 15:37 |

Hadžiahmetović i predstavnici komunalnih preduzeća o problemima u poslovanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27.januara (FENA) -Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović je,  sa saradnicima, održao  radni sastanak sa direktorima kantonalnih javnih komunalnih preduzeća nad čijim poslovanjem nadzor vrši ovo ministarstvo.

Sastanku su prisustvovali predstavnici KJKP “Toplane-Sarajevo”, KJKP “Park”, KJKP ”Rad”, KJKP ”Sarajevogas”, KJKP ”Pokop”, KJKP ”Vodovod i kanalizacija”, KJKP “Tržnice-pijace” i “Bags-Energotehnika” d.d. Vogošća.

Razgovarano je o aktuelnoj problematici s kojom se susreću ova preduzeća, a koja se, prije svega, odnosi na organizaciju rada i poslovanja u uslovima pandemije koronavirusa, saopćila  je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Teme razgova su bile i održavanje i pružanje komunalnih usluga građanima Kantona Sarajevo u što većem obimu i kvalitetu, kao i problemi vezano za poštivanje moratorija Skupštine Kantona Sarajevo o privremenoj zabrani zapošljavanja i imenovanja upravljačkih tijela preduzeća.

Posebno je istaknuta činjenica da je većina spomenutih tijela u preduzećima imenovana na privremeno, kao vršioci dužnosti, čiji mandati su već istekli ili ističu u skorije vrijeme.

U saopćenju se navodi da je razmatrano i pitanje aktuelnih komunalnih predmeta koji se vode pred Općinskim sudom u Sarajevu, a koji su bila predmet razgovora ranije održanog sastanka između ministra i predsjednice Općinskog suda u Sarajevu Janje Jovanović.

Ministar Hadžiahmetović je naglasio da će o svemu upoznati Vladu Kantona Sarajevo, te najavio da će resorno ministarstvo i Vlada u narednim danima poduzeti sve aktivnosti u cilju rješavanja navedene aktuelne problematike u ovim preduzećima,saopćila  je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'