Sport     | 27.01.2021. 15:37 |

Petev: S obzirom na igrače koje imamo mislim da možemo napraviti dobar posao (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je na pres-konferenciji zvanično predstavio novog seletora bh. reprezentacije Ivayla Peteva. 

Bugarski stručnjak u svom prvom obraćanju bh. medijima naglasio je da "zna koji ga posao očekuje, da ga se treba pustiti da radi, te da njegov rad treba cijeniti kroz rezultate".

-  Naravno da ću snositi odgovornost ako izostanu rezultati. BiH ima jako kvalitetnih igrača, pokušat ćemo da u kratko vrijeme igramo svi kao jedan. Sigurana sam da će biti rezultata - kazao je 45-godišnji Petev. 

U osvrtu na trenutno situaciju u reprezentaciji, koja u prošloj godini nije zabilježila nijednu pobjedu, kao i veoma tešku grupu u kojoj će bh. tim igrati u kvalifikacijama za SP, Petev je kazao da je atmosfera u ekipi najbitnija.

- Grupa je nezgodna, ali ćemo naporaviti preduvjete sa svim snagama da izvučemo maksimum iz svih igrača i da idemo na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika. Moja očekivanja su jako velika, zato sam i prihvatio mjesto selektora. Trebamo raditi, ja sam zbog toga došao, jer sam siguran da će biti rezultata. Moramo raditi svi kao jedna, moramo ići korak po korak i raditi za isti cilj. Pozitivna atmosfera će se vratiti kada vratimo dobre rezultate i dobru igru. Siguran sam da će se vratiti kult reprezentacije koji se zadnjih godina malo izgubio - kazao je Petev. 

S obzirom na to da se u bh. javnosti javio otpor publike i navijača BiH prema njegovom dolasku na čelo bh. tima, Petev je kazao da nikad ne odustaje. 

- Uvijek sam radio pod velikim pritiskom, tako da mi to nije veliki problem. Radim svoj posao srcem, znam šta mogu, nisam najpametniji i najljepši na svijetu. S obzirom na igrače koje imamo mislim da možemo napraviti dobar posao i to je glavni cilj - kazao je Patev. 

Naveo je da se do sada još nije čuo sa igračima i da će za to imati prilike narednih dana.

Jedan od prvih zadataka Petevu će biti upoznavanje sa domaćom ligom. 

- Gladat ću sve ekipe iz domaćeg prvenstva uživo, tako da ću se upoznati sa svim igračima za kratko vrijeme. Imamo igrače koji mogu odgovoriti na to što ja želim, da uvijek budemo dominantni, sa dobrim posjedom, sa više akcije i situacija za postizanje gola. Uvijek želim da moja ekipa bude dominantna - izjavio je. 

Patev je najavio da će imena članova stručnog štaba biti poznata u naredne dvije sedmice nakon razgovora sa svim kandidatima.

Bugarski stručnjak je obećao predstavnicima medija da će tokom svog mandata imati otvorenu i iskrenu kominikaciju. 

Četrdesetpetogodišnji bugarski stručnjak dobio je podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i na klupi reprezentacije BiH naslijedio je Dušana Bajevića.

Petev je najbolje rezultate ostvarivao s bugarskim Ludogorecom, s kojim je osvojio dvije titule prvaka Bugarske, dva Superkupa i jedan Kup. Bio je i selektor bugarske reprezentacije koju je vodio u šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Vodio je i zagrebački Dinamo, gdje je dobio otkaz nakon 35 utakmica, a posljednji angažman imao je u Jagielloniji.

Peteva već u martu očekuju prvi ispit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., a uvodni meč reprezentacija BiH igra 24. marta u Finskoj. Tri dana kasnije u Zenici će odigrati prijateljski meč sa Kostarikom, dok 31. marta dočekuje Francusku u kvalifikacijskoj utakmici. 

Pogledajte https://fena.ba/video/5336/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/16lBwXZzs-WIuFdY-rEL4VuSvdV8P6HCN?usp=sharing

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije