Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 14:16 |

Pokrenuta akcija protiv osumnjičenih za međunarodno vrbovanje radi prostitucije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju nalaze se na terenu u Mostaru, gdje koordiniraju aktivnosti policijskih djelatnika SIPA-e, koje se odnose na lišenje slobode i pretrese prostorija koje koriste osobe osumnjičene za međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Jedan pretres realiziran je i na području Banje Luke, gdje je ostvarena suradnja s MUP-om RS.

Dugotrajnom i temeljitom istragom, prikupljeni su dokazi da su dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaja žrtava i oštećenih, djevojaka s područja Ukrajine, organizirale dovođenje ukrajinskih državljanki na područje Mostara, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako se nadalje navodi, nakon smještaja u Mostaru, osumnjičene su organizirale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu na području Mostara, te su od oštećenih uzimale dobijeni novac.

Prema prikupljenim dokazima, počinjenje ovih kaznenih djela, odvijalo se u periodu od najmanje šest mjeseci, za koje vrijeme su osumnjičene stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu, a istraga u ovom predmetu intenzivno se nastavlja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta