Servisne informacije     | 27.01.2021. 13:37 |

Poledica na pojedinim dionicama, snježni nanosi u jugozapadnim krajevima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Na putevima u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je poledica moguća na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama preko prijevoja u centralnim i istočnim krajevima, dok povremeno jak vjetar formira sniježne nanose u jugozapadnim krajevima. Upozorava se i na učestale odrone i preporučuje opreznija vožnja. Napominju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj  i Šuica-Tomislavgrad. 

Na magistralnom putu Livno-Šuica (na prijevoju Borova Glava) upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo