Servisne informacije     | 27.01.2021. 09:06 |

Narednih dana u BiH se očekuje pretežno oblačno ali nešto toplije vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak, 28. januara, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuju prolazne slabije padavine i to u nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C. 

Također i u petak, 29. januara, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine su moguće od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Uglavnom će padati kiša, u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C. 

Ni u subotu, 30. januara, u Bosni i Hercegovini se ne očekuju neke bitnije promjene i prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Uglavnom će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na nedjelju vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom