Servisne informacije     | 26.01.2021. 08:57 |

Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme, uz slab snijeg i kišu povremeno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u srijedu, 27. januara, u Bosni i Hercegovini preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena bit će na jugu zemlje. Prijepodne slab snijeg će padati uglavnom u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na krajnjem jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. 

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme zadržat će se i u četvrtak, 28. januara. U večernjim satima se očekuju slabije padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C. 

I u petak, 29. januara, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine su moguće od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Uglavnom će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta