Bosna i Hercegovina     | 25.01.2021. 16:17 |

Komisija za istragu nesreće aviona PAPER PA-28 pripremila nacrt izvještaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Komisija za provođenje istrage uzroka avionske nesreće aviona PAPER PA-28, registarskih oznaka YU-DCX, koja se dogodila 10. decembra 2020. na lokalitetu planine Kozare, je na ekspertskom nivou izvršila cjelovitu analizu prikupljenih činjenica koje su direktno doprinijele nesreći, utvrdila zaključke o nesreći i predložila sigurnosne preporuke.

Prema planu i procedurama rada, Komisija je sačinila Nacrt završnog izvještaja o provođenju istrage uzroka ove avionske nesreće i, u skladu sa Aneksom 13, uz Konvenciju o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu (ICAO) Poglavlje 6 i članom 15. Pravilnika o istraživanju nesreća i ozbiljnih incidenata zrakoplova, dostavila ga državi operatora i registra te operatoru u Republici Srbiji i relevantnim zrakoplovnim subjektima u Bosni i Hercegovini radi davanja eventualnih komentara.

Dostavljene komentare Komisija će detaljno razmotriti i sve opravdane usvojiti i unijeti u završni izvještaj, nakon čega će Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine objaviti potpune i konačne rezultate istrage.

Cilj istrage nije da određuje krivca ili utvrđuje odgovornost, već sprečavanje incidenata i nesreća u avijaciji, saopćeno je iz Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom