Bosna i Hercegovina     | 25.01.2021. 15:33 |

Halilović: Zdravstvene ustanove u BPK uspješno odgovorile u borbi sa pandemijom

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 25.januara (FENA) – Aktuelna situacija u zdravstvenim ustanovama na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde bila je tema sastanka resornog ministra Eniza Halilovića sa predstavnicima tih ustanova.

Uz riječi zahvalnosti svima što su, kako je istaknuto,  uspješno odgovorili izazovima tokom koronakrize, epidemiloška situacija i općenito stanje u zdravstvenim ustanovama  ocijenjeni su povoljnim

- Razgovarali smo o izazovima i problemima sa kojima se susreću naše zdravstvene ustanove, uzimajući u obzir činjenicu da je blizu godinu dana od početka pandemije virusa COVID-19. Zaključak  je da su naše zdravstvene ustanove odgovorile zadatku, bez obzira na nedostatke i probleme sa kojim su se susretali, s posebnim akcentom na nedostatak stručnog medicinskog kadra. U borbi protiv ovog opasnog virusa uspjela se pružiti potrebna adekvatna medicinska zaštita svim našim sugrađanima koji su se našli u toj potrebi – kazao je ministar Halilović.

Zdravstvenim ustanovama danas je uručen i dio zaštitne opreme koju je donirao UNDP.

- Radi se o zaštitnoj opremi  osiguranoj putem UNDP-a, negdje oko 8.000 zaštitnih maski i 300 jednokratnih odjela.  Mi ćemo nastaviti pratiti situaciju u zdravstvu, a zaključak aktera sa današnjeg sastanka je i da se mnogo više mora ulagati i izdvajati veća novčana sredstva za rad i funkcionisanje naših zdravstvenih ustanova – kazao je ministar zdravstva BPK Goražde.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana