Kultura     | 25.01.2021. 15:14 |

Festival 'Sarajevska zima' ove godine pod motom 'Family online art'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Ovogodišnji Festival "Sarajevska zima", koji će biti održan od 7. februara do 21. marta pod motom "Family online art", bit će u znaku stote godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, stote godišnjice rođenja kompozitora Astora Piazzolle, 700 godina smerti pjesnika i filozofa Dantea Alighieria i 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandija. 

U nedjelju, 7. februara program će biti organiziran na Platou Olimpijskog centra Skenderija uz učešće sportista, vitezova iz Jajca i plesača u "Čarobnom gradu".

Također, u nedjelju JU" Djeca Sarajeva" - "Vrtić "Dječiji grad" sa odgajateljima Ognjenkom Mikavica i Merimom Homorac predstavit će se multimedijalnom izložbom i performansom "Ždralovi za sretne  Ljetne Olimpijske igre u Tokiju".

Ceremonija otvaranja Festivala bit će upriličena 8. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo uz učešće vrhunskih sarajevskih umjetnika.

Autorica festivalskog plakata je Mila Mars Melan, autorica spota je Renee Baker, a autor muzike Eric Breton.

Program Festivala bit će realizovan u saradnji sa bosanskohercegovačkim mediteranskim, europskim i svjetskim umjetnicima i institucijama u skladu sa epidemiološkim okolnostima u galerijama, pozorištima, koncertnim i kino dvoranama, saopćeno je iz Press službe Festivala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom