Najave     | 25.01.2021. 14:51 |

Univerzitet u Sarajevu obilježava 27. januar, Dan sjećanja na žrtve holokausta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Univerzitet u Sarajevu obilježit će 27. januar, Dan sjećanja na žrtve holokausta, saopćio je taj univerzitet.

Za 26. januar u 11 sati je najavljeno otvaranje izložbe „Koncentracioni logori, mjesta stradanja Jevreja Bosne i Hercegovine“, a za 11.30 okrugli sto „Stradanje Jevreja Bosne i Hercegovine u Holokaustu“.

Delegacija Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu na čelu s direktorom Instituta, prof. dr. Rasimom Muratovićem, posjetit će 27. januara u 12 sati bivši sabirni logor Kruščica kod Viteza i položiti cvijeće na spomen-obilježje žrtvama fašističkog terora. 

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta, Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu svake godine organizira i učestvuje u nizu aktivnosti s ciljem odavanja počasti žrtvama holokausta, kao i daljnjeg izučavanja zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom tog perioda.

Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, obilježavanje organizira Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu u suradnji s Jevrejskom zajednicom u Bosni i Hercegovini.    

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'