Stranačke aktivnosti     | 25.01.2021. 13:39 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Federalni zastupnik Amer Obradović danas je upozorio javnost da su već na prvi pogled jasne mahinacije Vlade Federacije prilikom podjela novca za turizam.

Traži da se dostavi puno obrazloženje podjele novca touroperatera i poziva javnost da insistira na jasnim odgovorima.

"Imate situaciju da je jedna kompanija, koja uz to, posluje u cijeloj regiji zapadnog Balkana, dobila 700 hiljada maraka podrške. Firma radi outbound turističke aranžmane prema vani, dakle, to nema nikakve veze sa razvojem lokalnog turizma niti će išta pomoći našoj ekonomiji. Pazite, oni subvencioniraju agencije koje rade aranžmane za Tursku. Recite vi meni, da li smo mi svi budale pa puštamo da to prođe", oštro je poručio Obradović.

"Takvih primjera još ima na listi. Dakle, jednoj firmi svaki poreski obveznik u Federaciji je dao po marku, da bi oni zadržali svojih, sigurno manje od 20 radnika, kako bi onda oni prodavali aranžmane za Tursku i Hrvatsku. Pa u ovome ima neodgovornosti i bahate pljačke poput one u aferi "Respiratori".

Odmah je potrebno otvoriti istragu, dok nam ova afera “Aranžman” nije pojela milione maraka iz budžeta", zaključio je Obradović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom