Bosna i Hercegovina     | 25.01.2021. 12:12 |

Dunović: Osnaživati ulogu mladih u društvenim i političkim procesima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25, januara (FENA) - Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović danas je primio predstavnike Vijeća mladih Federacije BiH sa kojima je razgovarao o važnosti aktivnog učešća mladih u donošenju odluka kroz intenzivnu saradnju Vijeća mladih kao zakonskog mehanizma zastupanja interesa mladih sa vlastima Federacije.

Napomenuta je važnost da svi nosioci zakonodavne i izvršne vlasti kontinuirano prate potrebe mladih kako bi stvarali bolje okruženje za osnaživanje uloge mladih u društvenim i političkim procesima.

Dunović je pružio podršku Vijeću u zagovaranju implementacije Zakona o mladima FBiH u smislu formiranja Savjeta za mlade kao vladinog tijela koje će se baviti pitanjima mladih.

Također, zaključeno je i da jedan od važnih segmenata saradnje sa mladima predstavlja i podrška pri formiranju vijeća mladih u lokalnim zajednicama kako je to predviđeno Zakonom o mladima Federacije Bosne i Hercegovine.

 - Uvijek je zadovoljstvo razgovarati sa mladima koji su odlučili unapređivati vlastitu i budućnost društva kroz saradnju sa predstavnicima vlasti. Kroz rad kao potpredsjednik FBiH sarađivao sam sa mnogim omladinskim udruženjima i uvjerio se da su mladi ljudi spremni svoje znanje i vrijeme koristiti za rješavanje mnogih problema, te smo im u tome dužni dati punu podršku - poručio je Dunović na sastanku, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Milana Dunovića.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije