Stranačke aktivnosti     | 24.01.2021. 14:09 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Košarac unazađuje bilo kakav napredak svojim neznanjem i neradom

Umjesto da radi na implemetnaciji i preuzimanju obaveza koje BiH ima u ovoj oblasti spram članstva u EU i VTO,  ministar Košarac unazađuje sav napredak,  pa će pored gubitka tržišta mesa u  Turskoj po svemu sudeći BiH izgubiti i mukom stečenu dozvolu za izvoz u EU, kao  i pilećeg mesa i jaja, a  nad glavom su nam i sankcije Ruske Federacije, zbog izvoza trulih jabuka u ovu zemlje – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

„Zakon o regulatoru električne energije i gasa, kao i navedena Odluka pripremljeni su u MSTEO 2019. i uredno ostavljeni novom ministru. Usklađena je sa tehničkim propisima BiH i direktivama EU kao i zahtjevima Ruske Federacije jer je ova odluka bila i uslov za prijem u  Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO)“ – pojasnio je Šarović. 

On je kazao da izjava ministra Staše Košarca o izrečenim oštrim sankcijama Energetske zajednice prema BiH i optužbama na da su za to krivi drugi kao i uvijek providni alibi za Košarčev kontinuirani nerad i nedostatak kompetencija da obavlja ovu važnu dužnost.

„Nedavno uvedene sankcije u energetskom sektoru protiv BiH mogle su se spriječiti da je ministar obezbijedio bar jedan glas protiv ove odluke,  kao što su glasovi prijateljskih zemalja Crne Gore i Srbije jer po pravilima energetske zajednice - ako je samo jedna zemlja protiv odluke, sankcije se ne mogu uvesti“ – obrazložio je predjsednik SDS-a.

On je kazao da Košarac vjerovatno misli da dočeka kraj mandata, ne radeći ništa i pravdajući se politikom njegovih prethodnika.

„Kakvi god da su bili dometi ranijih ministara dotični ministar je skoro 14 mjeseci na čelu ministarstva i imao je dovoljno vremena da uradi nešto korisno za ovo društvo. Uz to se u svojoj izjavi služi  lažima, tvrdeći da mu kao „prethodni ministar nije ostavio ni nacrt Odluke o kvalitetu nafte i tečnih naftnih derivata““ – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije                         

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta