Bosna i Hercegovina     | 24.01.2021. 10:19 |

CCI pozivaju na smjenu ili ostavku generalnog direktora BH Telecoma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju na smjenu ili ostavku Sedina Kahrimana, generalnog direktora BH Telecoma, zbog imenovanja za v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

- Prema Zakonu o javnim preduzećima u Federaciji BiH, članom 12. propisano je da u upravi javnih preduzeća ne mogu biti lica koja vrše funkciju u političkim strankama. Imenovanjem za v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, Sedin Kahriman ne može biti istovremeno i generalni direktor BH Telecoma - navode iz CCI-ja.

Stoga pozivaju na ostavku Sedina Kahrimana, a u suprotnom pozivaju sve odgovorne, prvenstveno Nadzorni odbor BH Telecoma da održi sjednicu na kojoj će smijeniti trenutnog generalnog direktora. 

- Bilo koje uplitanje političkih stranaka u rad javnih preduzeća štetno je ne samo po poslovanje javnih preduzeća, već po društvo u cjelini. Politizacija javnih preduzeća dovodi do toga da je poslovanje javnih preduzeća partijski orijentisano i ima za cilj ispunjavanje partijskih težnji, umjesto djelovanja koje je u interesu svih građana - saopćeno je iz Centara civilnih inicijativa.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo