Servisne informacije     | 24.01.2021. 09:21 |

Kolovoz pretežno mokar, učestali odroni zemlje i kamenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Ugaženog snijega ima na dionicama: Bugojno-Kupres-Livno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Posušje-Jablanica. U jugozapadnim krajevima povremeno su jaki udari vjetra. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo