Bosna i Hercegovina     | 22.01.2021. 15:54 |

Dodik i Kalabuhov: BiH i Rusija imaju dobre i stabilne političke odnose

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov pozdravili su, na današnjem sastanku, dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu saradnju dvije zemlje.

Istaknuto je da nema otvorenih pitanja te je  izražena nada da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist. Posebno je istaknuto da ima prostora za unapređenje ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje.

Predsjedavajući Dodik informirao je ambasadora Kalabuhova o unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, a bilo je riječi i o problemu ilegalnih migranata u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ambasador Rusije je istakao da Ruska Federacija dosljedno zagovara suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, garantiran Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i ravnopravnost triju konstitutivnih naroda i dva entiteta BiH. 

Također, ambasador je kazao da Ruska Federacija smatra Bosnu i Hercegovinu važnim političkim, trgovinskim i ekonomskim partnerom i dodao da dvije zemlje ujedinjuju zajednička historija, kulturna i duhovna bliskost.

Tokom susreta spomenuta je i nedavna posjeta Bosni i Hercegovini ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, a koja svjedoči dobrim bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je nadu da će dosadašnja izuzetno dobra saradnja biti nastavljena i tokom mandata novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije Igora Kalabuhova.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo