Bosna i Hercegovina     | 22.01.2021. 15:30 |

Asocijacija Birmingham nabavila nove laptope za bh. dopunsku školu

FENA Saopćenje

BIRMINGHAM, 22. januara (FENA) - Bosanskohercegovačka dopunska škola Birmingham realizira bh.dopunsku nastavu i u novoj kalendarskoj godini, a Asocijacija Birmingham nabavila je nove laptope za učenike.

- U konsultaciji sa učiteljima odlučeno je da će se nastava i dalje odvijati online, do daljnjeg, zbog trenutne situacije sa  virusom korona (Covid-19). S ciljem zaštite zdravlja djece te da bismo spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane virusom korona, učenici će pratiti nastavu isključivo elektronskim putem - navode iz te asocijacije.

Iako se radi o online verziji, ističu značaj održavanja i takve nastave. Taj vid nastave ipak može dati mogućnost da se stvori pozitivan, snažan odnos učenika i učitelja. Može se činiti teškim na početku, ali definitivno vrijedi probati za dobrobit odnosa učenika sa učiteljima i dopunskom nastavom na bh. jeziku.

Bh. Asocijacija Birmingham osigurala je sredstva za nabavku elektronske opreme. Odbor Asocijacije osigurao je deset chromebook laptopa i stavio na raspolaganje učenicima bh.dopunske škole Birmingham, koji pohađaju online nastavu.

Nakon pandemije i povratka učenika u školske klupe, laptopi će biti na raspolaganju u prostorijama 'Bosanske kuće'. Zahvaljujemo BH UK Networku za ukazanu pomoć, a učenicima i nastavnicima želimo mnogo uspjeha u drugom polugodištu u nadi da se uskoro vidimo i u školskim klupama - navode organizatori dopunske škole.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom