Bosna i Hercegovina     | 22.01.2021. 11:02 |

Glibić: Radi se na iskopima temelja Klinike za dječje bolesti u Mostaru (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 22. siječnja (FENA) - Radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar službeno su započeli 7. prosinca prošle godine i trenutno se radi na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade.

- Trenutno radimo na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade Klinike za dječje bolesti. U tijeku je izrada podložnih betona, formiranje armaturnih koševa temeljne konstrukcije. Predhodno smo imali pripremne radove koji su se odnosili na izmještanje postojećih instalacija, usuglašavanje podzemnih instalacija i objekata u okruženju. Tako da smo sada otvorili gradilište sa širokim iskopom građevne jame, podrumskih prostora dječje klinike - kazao je za Fenu voditelj projekta izgradnje zgrade Klinike za dječje bolesti ispred SKB-a Mostar Robert Glibić.

Što se tiče dinamike izvođenja radova, Glibić navodi kako im vremenske prilike u ovom razdoblju otežavaju izvođenje trenutnih radova, ali da će objekt završiti u planiranom razdoblju.     

Inače, Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su krajem lipnja u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul uime izvođača radova tvrtke "A3".

Vrijednost ugovorenih radova je 17,5 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda. Rok za završetak radova je 16 mjeseci.

Kako je ranije istaknuto staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga su se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirati na 9.000 kvadrata i imat će 200 kreveta, duplo više nego sada.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5314

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1XZGiNrfcMmI5yjwxxJW2qRPPRLF4Guvm?usp=sharing

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom