Servisne informacije     | 22.01.2021. 08:33 |

Tokom vikenda u BiH pretežno oblačno, lokalno mogući i olujni udari juga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 23. januara, u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina očekuje se na području Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na vrhovima planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, južnog smjera. U jutarnjim satima lokalno se očekuju i olujni udari juga. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C. 

I drugog dana vikenda, u nedjelju 24. januara, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C. 

Prvog radnog dana u narednoj sedmici, u ponedjeljak, 25. januara, u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u drugoj polovini dana. U višim područjima snijeg. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na jugo, a poslijepodne ponovo na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo