Bosna i Hercegovina     | 21.01.2021. 18:49 |

Hujić ocijenio impresivnim rad Informacionog centra AVP Sava

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u Sektoru za vodne resurse, turizam i zaštitu okoline Mirza Hujić razgovarao je sa direktorom Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo Sejadom Delićem i saradnicima o radu AVP Sava, njenoj organizacionoj strukturi te projektima planiranim za ovu godinu koje Agencija finansira vlastitim sredstvima.

Bilo je riječi i o učešću AVP Sava u projektima međunarodnih finansijskih institucija.

Od aktivnosti na međunarodnom planu, istaknut je angažman predstavnika Agencije u Savskoj i Dunavskoj komisiji.

Hujić je ocijenio impresivnim rad i mogućnosti Informacionog centra Agencije za vodno područje rijeke Save.

- I pored tehnološke savremenosti i osposobljenosti za hidrološki monitoring voda, po čemu je Informacioni centar jedinstven u Bosni i Hercegovini ali i regionu, uposlenici Agencije stalno rade na njegovom usavršavanju – navodi se.

Direktor Delić informirao je gosta o mogućnostima prognoznih modela i sistema ranog upozoravanja na poplave koji može predvidjeti nivoe voda za naredna tri dana.

Zbog važnosti odgovornog upravljanja bogatstvom voda u Bosni i Hercegovini Hujić ističe neophodnost dobre koordinacije nadležnih institucija u toj oblasti.

- Priznaje da zajednička rješenja i stavovi nisu uvijek jednostavan zadatak. Nakon dvogodišnje pauze, uskoro bi trebalo da bude održan sastanak institucija iz oblasti voda na nivou Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz AVP Sava.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo