Ekonomija     | 21.01.2021. 18:38 |

Vlada FBiH o Granskom kolektivnom ugovoru za područje telekomunikacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Vlada Federacije BiH usvojila je informaciju o pregovorima za zaključenje Granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBiH, s posebnim osvrtom na provođenje zaključka od 23. oktobra 2020. godine.

Zaduženo je rosorno ministarstvo da pripremi Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija u dijelu koji sadrži zaštitu prava radnika u slučaju prodaje većinskog udjela državnog kapitala (privatizacije), saopćeno je iz Vlade FBiH.

Vlada zadužuje BH Telecom d.d. Sarajevo i JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar da sa sindikatima koji djeluju u njihovim kompanijama ispregovaraju i zaključe tzv. kolektivne ugovore kod poslodavca, i to svaka za sebe u svim materijalnim i drugim pitanjima u skladu sa Zakonom o radu, osim pitanja koja se tiču radnika u slučaju privatizacije na period do 36 mjeseci, a na koji će tekst Vlada dati saglasnost.

Vlada Federacije BiH je za potpisivanje ovog kolektivnog ugovora ovlastila federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića, navodi se u saopćenju. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo