Bosna i Hercegovina     | 21.01.2021. 17:05 |

Cikotić: Osobi koja je uzrokovala nered u Blažuju izrečena mjera protjerivanja

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić kazao je danas kako je sinoćnji incident u migrantskom kampu “Blažuj” kod Sarajeva inicirala jedna osoba (migrant), provocirajući na vjerskoj osnovi druge migrante smještene u tom kampu. 

- Prema informacijama kojima raspolažemo, jedna osoba porijeklom iz Irana je na vjerskoj osnovi provocirala druge pripadnike Privremenog prihvatnog centra u Blažuju, uglavnom s prostora Pakistana i Afganistana – kazao je Cikotić, odgovarajući na novinarski upit u vezi s tim nemilim događajem.

Dodao je kako je došlo do sukoba, odnosno do pokušaja da to oni međusobno riješe, a da je intervenirala i Služba za poslove sa strancima, kao i djelatnici IOM-a, te da se u odgovor na novonastalu situaciju uključila Jedinica za podršku MUP-a KS, kao i pripadnici tog ministarstva.

Podsjetio je kako je u tom sukobu nekoliko policajaca i djelatnika IOM-a, kao i veći broj migranata povrijeđen.

- Zasad imamo informaciju da je osoba koja je proizvela kompletan nered već pod nadzorom u Imigracijskom centru u Istočnom Sarajevu te da joj je izrečena mjera protjerivanja iz BiH - kazao je Cikotić, navodeći kako nadležni organi nastavljaju dalje istražne radnje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'