Korona virus

U mostarskoj 'covid bolnici' umro muškarac iz Mostara

Saopćenje, Foto FENA/Arhiv

MOSTAR, 21. siječnja (FENA) - U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminuo je muškarac iz Mostara rođen 1959. godine, a u istom razdoblju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji registrirano je 44 pozitivnih na koronavirus.

Na bolničkom liječenju trenutno je 58 bolesnika, od kojih je 8 na invazivnoj i 2 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 6 i otpuštena 2 bolesnika.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 390 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 44 i to: 25 iz Mostara, po dvoje iz Konjica, Čapljine i Stoca, osmero iz Prozora-Rame, jedno iz Čitluka, te četvero iz Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 83 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 2232 rješenja. Ukupno je izdano 24045 rješenja, priopćio je u četvrtak Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

(FENA) C.K.